16.9.14

Răcorește-te
Libertatea  ne povestește de una de bea apă. Și asta i-a adus probleme.
Iată cum stă treaba. Femeia și-a impus să fie sănătoasă. Și cum musai e sănătos să bei 2 litri de apă pe zi, a zis să se conformeze. Și cum duduia e ocupată, nu putea să se hidrateze din puț, ci din sticlă.
Vezi, Doamne, numai bine nu i-a făcut. O grămadă de vreme s-a chinuit să înțeleagă de ce nu se simte bine cu atâta apă. După vreo 3 ani, când și-a făcut analizele, a văzut cu oroare că nivelul de magneziu e minuscul. Și vinovată e multa apă pe care a băut-o.

Mie mi se pare tare. Probabil că atunci când trăia nesănătos, Apa puțină îi dădea suficient magneziu. Cum a mărit volumul, pac îi e mai rău, că apa e săracă în magneziu.
Acum ar trebui să ne punem serios problema de performanțele intelectuale ale victimei, performanțe doborâte, probabil, de lipsa de magneziu. Dacă alegi ca unică sursă de magneziu apa, cred că meriți ce pățești, asta. Iar dacă astfel îți alimentezi opinia că astfel apa de la robinet e mai bună, să bei apă de la robinet pentru că are magneziu e ca și cum ai fuma pentru B3.

Da, știu că apa de la robinet e mai frecvent testată decât apa din sticlă. Dar de aici și până la a merge să zici că apa îmbuteliată e sursa tuturor răutăților doar pentru că o întâlnești în alimentație mi se pare o emanație a unei minți lejere.

No comments:

Post a Comment